Αιθέρια έλαια. Κλασσική γοητεία…

Αιθέρια έλαια. Κλασσική γοητεία...

Από το χθες στο σήμερα κι ως το διηνεκές φαντάζομαι, ο εκλεπτυσμός της γυναίκας δεν θα σταματήσει. Ότι εξειδικεύει τα γούστα της εξιδανικεύεται, ότι την κάνει ποθητή, γίνεται όπλο, ότι την μετατρέπει σε απόλυτη κολακεία της σαγήνης καταλήγει σε λατρεία.

Η φύση οικονόμησε γιαυτό απ’ την αρχή του κόσμου. Οσμές-γητειές, ένωση αρωμάτων, γάμοι δυνατοί ανάμεσα στις ιδιαιτερότητες των θησαυρών των λουλουδιών, των φλοιών, των καρπών, όλων στην υπηρεσία της απόλυτης ομορφιάς.

Μέσα σ’ όλο αυτό το εγκεφαλικό παιχνίδι των αρωμάτων κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα αιθέρια έλαια και ως οσμές και ως περιποίηση.

Ωδή στα αιθέρια έλαια…

Λοσιόν, λάδι, λουτρό, αρωματοθεραπεία, κρέμα, τζελ…Η συνταγή που θα σας δώσω σήμερα μπορεί να μπει στα πάντα και να γίνει τα πάντα υπηρετώντας το καλαίσθητο. Εκτός αυτών που ανέφερα, ένας έμπειρος στο εργαστήριο μπορεί να το παντρέψει με τα πάντα, με κάθε βάση για δεκάδες χρήσεις…

Ας ξεκινήσουμε με τη λοσιόν. Για 100 ml θα χρειαστούμε: 40 ml καθαρή αλκοόλη, 45 ml ροδόνερο, 10 ml μαστιχόνερο και 5 ml οργανική γλυκερίνη. Από αιθέρια έλαια: 8 σταγόνες τριαντάφυλλο, 8 στ. λεβάντα, 2 στ. Ylang-Ylang, 2 σταγόνες πασχαλιά, 2 σταγόνες γιασεμί, 6 σταγόνες ευκάλυπτο, 2 στ. υάκινθο.Ως λοσιόν μπορείτε να το εφαρμόσετε 2 φορές τη μέρα στο σώμα σας.

Ως μείγμα ελαίων στη συσκευή αρωματοθεραπείας 10-14 σταγόνες για: ευεξία, ψυχική πληρότητα, αντιμετώπιση στρες και έντονου άγχους. Προσφέρει μεγάλη ηρεμία σε ταραγμένα άτομα ή ψυχικά κουρασμένα, που νοιώθουμε ανάλογη ανάπαυση και στο σώμα.

Μπορείτε σταγόνες από το μείγμα ή 2-3 κουτάλια της σούπας λοσιόν να τα προσθέσετε στο μπάνιο σας για ένα λουτρό με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Πάρα πολύ εύκολα μπορείτε να το προσθέσετε σε τζελ ή κρέμα και να φτιάξετε ένα πολύ ισχυρό καλλυντικό που θα έχει και τις ευεργετικές ενέργειες της κρέμας, του κεριού της, του τζελ…

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments