Έρως ανίκατε μάχαν

Έρως ανίκατε μάχαν

Έρωτας… υπάρχει ακόμη αυτό το σπορ; Κι όμως η καραντίνα μάλλον είναι ευνοϊκή με τους έρωτες και το φλερτ!

Γιατί εκεί που όλοι έτρεχαν αγχωμένοι στις δουλειές τους, προκειμένου να προλάβουν να χωρέσουν τα πάντα σε μια μέρα, από το να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, μέχρι να συνεννοηθούν με δύσκολους πελάτες, να πληρώσουν επιταγές, να τρέξουν στις τράπεζες, να τα βρουν με ιδιότροπους συναδέλφους και απαιτητικούς διευθυντές …και η λίστα να μην έχει τελειωμό, ξαφνικά όλα λειτουργούν πιο χαλαρά, σε ρυθμούς πιο φυσιολογικούς, στο ρελαντί. Οι άνθρωποι βλέπουν ταινίες, κοιμούνται πιο αργά, ξυπνούν πιο αργά, καθώς δεν τρέχουν με το ρολόι στο χέρι πανικόβλητοι, να προλάβουν άραγε τι;

Μοιάζουν λίγο με διακοπές για μερικούς πιο τυχερούς που εργάζονται από το σπίτι , τουλάχιστον οι δύο πρώτες εβδομάδες. Επομένως υπάρχει χρόνος ελεύθερος για flirting για όσους περνούν μόνοι τους την καραντίνα. Ακόμη και όσοι δουλεύουν εκτός, μετά αναγκαστικά, κλείνονται μέσα. Ούτε μπαράκια, ούτε ουζερί και ταβέρνες, θέατρα και σινεμά, ούτε εκδρομές. Η κοινωνική ζωή αρχίζει και καταλήγει στο σπίτι. ‘Όλα λοιπόν αρχίζουν από την οικία μας, από μια οθόνη υπολογιστή ή ενός κινητού τηλεφώνου. Το facebook είναι το σημείο συνάντησης, η γνωστή piazza και πασαρέλα. Ειδικά τις απογευματινοβραδινές ώρες, τα μηχανάκια παίρνουν φωτιά!!.

Βέβαια στην πρώτη καραντίνα, σχέσεις εδραιώθηκαν ή άλλες ημιθανείς, τελείωσαν συντομότερα με την πρόφαση της πίεσης και της καταπίεσης. Και φτου κι απ’ την αρχή… γνωριμίες, αστεία, σοβαρά, σχόλια για την επικαιρότητα, πολιτικές απόψεις, φλερτ, τα πάντα ανταλλάσσονται στη μικρή οθόνη! Μπορεί οι ενδιαφερόμενοι ή τα υποψήφια θύματα του έρωτος να ανταλλάξουν τηλέφωνα ή φωτογραφίες. Η διέξοδος του καραντινιάσματος; Θα δείξει προσεχώς. Κάποιες γνωριμίες και φλερτ θα έχουν ημερομηνία λήξης, μόλις λήξει και ο εγκλεισμός. Άλλοι έρωτες όμως, ίσως ήρθαν για να μείνουν, σπάζοντας τα προγνωστικά και τα στερεότυπα ότι οι διαδικτυακές γνωριμίες είναι καμμένα χαρτιά.

Τελικά ο έρωτας πιθανόν να βγει νικητής εναντίον του θανατηφόρου ιού, αφού η ιστορία έχει αποδείξει πως σε περιόδους πολέμων και κρίσεων, αργά ή γρήγορα νικά η ίδια η ζωή και το φως είναι πιο δυνατό κι εκτυφλωτικό από το σκοτάδι.

Ισμήνη Ζήτα

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments