Ένα μικροατύχημα την Άνοιξη. Δεν έγινε και τίποτα…

Ένα μικροατύχημα την Άνοιξη. Δεν έγινε και τίποτα...

Έρχεται με τ’ ανθισμένο νυφικό της κι τα φιλιά τα μελομέθυστα η Άνοιξη μας και φέτος. Με μάτι παιδικό και διερευνητικό με μάτι που η ήλιος τό ‘μαθε να μισοκλείνει με σαγήνη μας απλώνει χέρι και κορμί με λουλουδόπλεχτο φόρεμα στην αναζήτηση και στην απόλαυση πέρα από κάθε σύμβαση..

Είναι η Άνοιξη, το ποτάμι απ’ το ιδρωμένο χιόνι, η μέθη του χορού στο στριφογύρισμα της μελισσοβοής με την ακίδα της μέλισσας, μέλι και στιλέτο ενός φλαμένκο ταυτόχρονα, η εξερεύνηση του όνειρου και μια στάλα αίμα μικρή να θυμίζει πως καμιά έρευνα δεν είναι αναίμακτη εντελώς. Είναι το κλάδεμα του αμπελιού για το ζεστό γδαρσιματάκι στο στήθος της εφηβείας. Η Άνοιξη, τα πάντα είναι η Άνοιξη…

Έρωτας, παθιασμένη αγωνία, φιλί δαγκωτό στα άγουρα χείλη, μεγαλείο του έρωτα στα έκθαμβα μάτια του ερωτευμένου.

Η ομορφότερη χαρά της χαράς προϋποθέτει την ασφαλή απόλαυσή της. Παντού, όπου και να πάμε, 5 πραγματάκια άμα έχουμε μαζί, καθόλου δε μας νοιάζουν τα μικρά ατυχήματακια. Πολλοί, βέβαια, δε χρησιμοποιούν και τίποτα. Εμείς ας προτείνουμε ορισμένα, έτσι. για να εξορίσουμε μακρυά κάποιους φόβους σχετικά συχνούς..

Τα τρία πρώτα που θα προσέξουμε θα είναι τα επουλωτικά, τα αντιφλεγμονώδη και τα αιμοστατικά…

Άγρια ελιά/ελιά: Μπορούμε να την εκχυλίσουμε σε λάδι ή σε ρακί 42-43% αλκ. και να το έχουμε πάντα μαζί μας στο κουτάκι πρώτων βοηθειών για καψίμαματα, μικροαιμροραγίες και τραυματισμούς.

Σύμφυτο: έλαιο ή αλκοολικό εκχύλισμα, για τους ίδιους λόγους. Προσοχή! Το σύμφυτο επουλώνει τόσο γρήγορα, που τα χείλη της πληγής θα πρέπει να ‘ναι πεντακάθαρα. Αν δεν είναι θα εγκλωβιστούν με την επούλωση σκόνες πετραδάκια κλπ.

Δεντρολίβανο: είτε σε εκχύλιση σε έλαιο ή σε ρακί 42-43 αλκ. βαθμούς. Εξαιρετικής θεραπευτικής ισχύος βότανο, χορηγείται και εσωτερικά.

Θρούμπι: Ομοίως. Εκτός των άλλων πρόκειται και για ένα από τα καλύτερα αντιβιοτικά και αντιβηχικά της φύσης.

Καλέντουλα: πασίγνωστη για τις ευεργετικές της ιδιότητες τόσο σε αιμορραγία, όσο και σε επούλωση από διάφορες αιτίες, κυρίως εγκαύματα.

Σπαθόχορτο: Πανίσχυρο βότανο για δερματικές παθήσεις, για εγκαύματα και αιμόσταση. Προσοχή στο οξύμωρο του σπαθόχορτου! Ενώ είναι άριστο για εγκαύματα αν το εφαρμόσουμε πάνω μας και βγούμε στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία, κόκκινες κηλίδες στο σώμα.

Ρίγανη: Σημαντικότατο αντιφλεγμονώδες, αντιβηχικό, αιμοστατικό, επουλωτικό και, εκχυλισμένο σε ρακί πολύ σημαντικό αντιμικροβιακό αντισηπτικό για κάθε πληγή.

Η ομάδα των φυτών αυτών είναι μεγάλη. Θα συνεχίσουμε στο επόμενο χρονογράφημα μας, κάνοντας και σε μια καινούρια ομάδα εισαγωγή. Σε μια πολύ σημαντική ομάδα.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments