Εμπιστοσύνη στην αγάπη

believe

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε, άγνωστοι ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό, προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Κάνεις δεν θα καταλάβει απόλυτα εμάς, τους φόβους, τις ελπίδες μας, τα όνειρα μας, όσο στοργικός και αν είναι απέναντι μας αν δεν αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, εμείς οι ίδιοι. Οι φόβοι αντιμετωπίζονται μέσο της ανακάλυψης του εαυτού μας. Θα ξέρουμε ποιοι είμαστε αν σκάψουμε βαθιά σε κάθε γωνιά της ύπαρξής μας. Και οι άλλοι θα μάθουν ποιοι είμαστε αν θελήσουμε να διακινδυνεύσουμε μια αυτοαποκάλυψη, είναι δύσκολο και τρομακτικό. Αν κατανοήσουμε την μοναχικότητα μας, θα κατανοήσουμε το πρώτο βήμα της αληθινής αξίας, της αγάπης,και το γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε δίχως αυτή.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο της αγάπης, είναι ο φόβος. Γινόμαστε δειλοί και ο φόβος μας κάνει να ακολουθούμε την σίγουρη οδό, να αποφύγουμε τη δέσμευση και να κρυβόμαστε από τον εαυτό μας και τους άλλους. Απομονωνόμαστε από πράγματα που μας δίνουν χαρά και νόημα. Το να αρνούμαστε φοβούμενοι τον πόνο ή στο να μην πληγωθούμε έχουμε ακυρώσει την αγάπη λόγο φόβου. Επιτρέποντας στον φόβο να μας καθορίσει την ζωή. Ο χειρότερος φόβος όμως, είναι μια ζωή στερημένη από αγάπη.

Η αγάπη όταν είναι αρκετά δυνατή ο φόβος μειώνεται στο τίποτα. Η αγάπη,, όπως και η πίστη, απαιτεί εμπιστοσύνη χωρίς εγγυήσεις. Όπου δεν υπάρχει πίστη δεν μπορεί να υπάρχει αγάπη. Όπως με όλα όσα έχουν να κάνουν με την ψυχή και το πνεύμα,δεν μπορεί να υφίσταται καμιά βεβαιότητα, γιατί η πίστη ανήκει εκτός των ορίων της λογικής και της απόδειξης και η αγάπη είναι υπεράνω ακόμα και αυτών. Αρχίζουμε να νιώθουμε άνετα με την αγάπη μόνο όταν, βαθιά στην καρδιά μας, αποδεχόμαστε πλήρως την πραγματικότητα της. Η αγάπη δεν έχει ευκαιρία να ανθίσει όταν την αμφισβητούμε.

Όσο λιγότερο απολογούμαστε για αυτό που είμαστε τόσο πιο σίγουρο είναι ότι η αγάπη θα διαρκέσει. Υπάρχουν στρατιές ανθρώπων, για παράδειγμα που προτιμούν τους ψηλούς ή τους κοντούς, ή τις κοντές αντίστοιχα τις ψηλές… Μελαχρινούς, παχουλούς, λιγομίλητους, ή φλύαρους…

Με υπομονή, θα ανακαλύψουμε εκείνους που θα μας αγαπήσουν. Πρέπει να προσέχουμε να μην πέφτουμε θύματα της ιδέας ότι δεν μας αγαπούν επειδή είμαστε πολύ από το ένα και όχι αρκετά από το άλλο. Είμαστε μια χαρά έτσι όπως είμαστε. Όταν το εμπεδώσουμε αυτό… θα ζήσουμε μια ζωή απαλλαγμένη από τεχνάσματα και ψέμματα. Μια ζωή στην οποία θα έχουμε ελευθερία να είμαστε αυτό που είμαστε. Μένουμε όπως είμαστε.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments