Ελλήνων πράξεις

Ελλήνων πράξεις

Ο Έλληνας είναι φιλότιμος. Χαμογελαστός. Βοηθητικός. Κοινωνικός. Και ομιλητικός. Ναι, σωστά, είναι όλ’ αυτά. Και θα προσθέταμε κι άλλα πολλά. Γλεντζές, οικογενειάρχης, γενναιόδωρος. Είμαστε έθνος με θάρρος και κουράγιο. έχουμε ωστόσο και πολλά τρωτά σημεία. Πάμε να τα μελετήσουμε, μήπως και τα βελτιώσουμε.

Κυκλοφοριακή αγωγή. Αχχχχ!!! και βαχ , θα έλεγα εγώ. Άσε βρε άνθρωπε τον πεζό να περάσει. Το χω ξαναγράψει: είμαστε ο μοναδικός λαός, που ευχαριστούμε-ως πεζοί-τον οδηγό τού αυτοκινήτου που μας άφησε να περάσουμε. Και το να περάσουμε, το κάνουμε με τρόμο ψυχής. Γιατί μπορεί να περάσουμε τη μισή διάβαση με σκυμμένο το κεφάλι, ακούγοντας τους υπόλοιπους οδηγούς να βρίζουν αυτόν που σταμάτησε, όμως, ποτέ δεν είσαι σίγουρος, αν θα πεταχτεί από πίσω ένα μηχανάκι που θα μας πάρει σβάρνα.

Ζήτησε συγγνώμη όταν έχεις άδικο ή έστω, παραδέξου το. Έλεος με τις δικαιολογίες, τύπου “εγώ δεν εννοούσα αυτό”, “αυτός με αδίκησε”. Επιτέλους, δεν τα ξέρεις όλα!!! Άκουσε λίγο!!! Φτάνει η φλυαρία σου!!! Ίδιον τού Έλληνα, ο ξερόλας! Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει λάθος. Έχει για όλα μια απάντηση και μία-διογκωμένη τα μάλα-προσωπική εμπειρία. Μπορεί στις αφηγήσεις του ν’αρχίζει και χρονολογικά “15 Ιανουαρίου, είμαι στον στρατό και…”.Με το ανάλογο μάλιστα ύψος τής φωνής του πιστεύει πως γίνεται και καλύτερα κατανοητός.

Γίνε straight στις σχέσεις σου.Ναι, αυτό που άκουσες. Λατρεύουμε να ρητορεύουμε πίσω από το αφεντικό μας και μόλις η παρουσία του γίνει αισθητή ξεχνάμε ό,τι εξυπνάδα αραδιάζαμε λίγα λεπτά πριν. Πέρα από το “εγώ” υπάρχουν κι άλλες προσωπικές αντωνυμίες. Δώσε χρόνο και στο “εμείς”. Δράσε συλλογικά, για το συμφέρον όλων.

Φτάνει πια η μιζέρια, επειδή αύριο θα πας στη δουλειά. Δε βαρέθηκες να παραπονιέσαι; Γι’ αυτό πληρώνεσαι. Για να δουλεύεις. Ξέρω ότι υπάρχει πάντα κάποιος που λουφάρει, κι αυτό, δικό μας χαρακτηριστικό είναι. Κάποιος λουφάρει και κάποιος κάνει την δουλειά τού λουφαδόρου. Όμως, σε παρακαλώ, κάνε την δουλειά σου, δώσε τον καλύτερό σου εαυτό, ευχαριστήσου με αυτό που πρόσφερες.

Όμορφος λαός οι Έλληνες. Ας βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό προς τα έξω. Αφού το χουμε….

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments