Έλα τον κόσμο αλλιώς να δούμε, λίγο να παρηγορηθούμε…

Έλα τον κόσμο αλλιώς να δούμε, λίγο να παρηγορηθούμε...

Γράφει η Ανθή Δαμβακεράκη

Ανάστατος παραμένει τις τελευταίες βδομάδες ολόκληρος ο πλανήτης ύστερα από την εμφάνιση μιας νέας, ισχυρότατης πανδημίας που εξαπλώνεται με γεωμετρική πρόοδο σε κάθε γωνιά της γης. Ο ιός της αγάπης, σημειώνει καθημερινώς σε παγκόσμιο επίπεδο θετικά ρεκόρ που σοκάρουν. Οι ειδικοί ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου! Μεγάλος ο κίνδυνος μη μετάδοσης του ιού στις ευπαθείς ομάδες: υπερόπτες, επηρμένους παραδόπιστους, αλαζόνες, αιμοδιψείς παρτάκηδες, εγωπαθείς.. Προστατέψτε τους!

 1. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού επιβάλλεται να παραμείνει ανεξέλεγκτος. Σε καθολικό “unlockdown” τίθεται η χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τηρείστε τα μέτρα ευλαβικά!
 2. Υποχρεωτική χρήση χαμόγελου σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς δημόσιους χώρους.
 3. Απαγορεύονται ρητώς οι αποστάσεις και οι μοναχικοί περίπατοι.
 4. Σπίτια, πλατείες, πάρκα, μουσεία, παιδικές χαρές και λοιποί δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι ενδείκνυται να σφύζουν από ζωή.
 5. Κρίνονται αναγκαία τα ταξίδια και οι μετακινήσεις κυρίως για μη επαγγελματικούς λόγους.
 6. Επιβάλλονται οι συναθροίσεις, οι συγχρωτισμοί και ενίοτε οι συνωστισμοί.
 7. Αυστηρή σύσταση για σφιχτές αγκαλιές, εγκάρδιες χειραψίες και φιλιά.
 8. Απαγορεύεται αυστηρά η μοναξιά.
 9. 8. Υψηλό πρόστιμο σε όσους θλίβονται.

Τεράστια ποσά αναμένεται να διατεθούν από την κυβέρνηση για την εκτενή ενημέρωση των πολιτών. Ήδη μοιράζονται δωρεάν σε όλα τα σχολεία και τις πλατείες της χώρας βιβλία, πολύχρωμα μπαλόνια και ποιητικές συλλογές.

Αν αισθανθείτε ένα η περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα, τότε.. συγχαρητήρια! Υπάρχει μεγάλη ελπίδα να έχετε κολλήσει.

 1. Αν νιώσετε ξαφνική απώλεια της όρεξης για γκρίνια και μιζέρια και ξεκινήσετε να νιώθετε ευτυχισμένοι έτσι, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
 2. Αν συνειδητοποιήσετε ξαφνικά ότι η ζωή είναι μία και αρχίσετε να χαίρεστε την κάθε σας ανάσα.
 3. Αν αισθανθείτε έντονα την ανάγκη να πείτε “σ αγαπώ”, “είμαι εδώ να σε ακούσω”, “συγγνώμη”, “μου λείπεις”.
 4. Αν δεν βρίσκετε ξαφνικά κανένα ενδιαφέρον στο να σχολιάσετε τους ανθρώπους γύρω σας.
 5. Αν χαμογελάσετε σε έναν άγνωστο
 6. Αν νιώσετε έντονη την επιθυμία να κατανοήσετε και όχι να κρίνετε.
 7. Αν ταΐσετε ένα αδέσποτο, ή ακόμα,
 8. Αν θελήσετε να περπατήσετε στη βροχή χωρίς ομπρέλα.

Στην μάχη εύρεσης εμβολίου έχουν επιδοθεί όλες οι μεγάλες αγαπητικές εταιρίες του κόσμου. Δυστυχώς, το εμβόλιο που απαλλάσσει από την αναισθησία βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και είναι άγνωστο το πότε θα τεθεί σε κυκλοφορία..

Ας ευχηθούμε λοιπόν την μεγάλη και χωρίς διακρίσεις μεταδοτικότητα του ιού. Προς το παρόν είναι ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ όλων μας να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Αν νοσείτε, αγκαλιάσετε τους και φιλήστε τους μέχρι να σιγουρευτείτε πως μεταδώσατε τον ιό. Αν δεν νοσείτε, μην απελπίζεστε. Η πανδημία της αγάπης είναι εδώ και μας περιμένει! Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Η πρόληψη δίνει νόημα στις ζωές.

Καθαρίζετε σχολαστικά την ψυχή σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Συχνή χρήση αντισηπτικού στις σκέψεις και στα λόγια σας. Απολυμαίνει από το 98% των μικρόβιων (κακία, φθόνο, ζήλια, ιδιοτέλεια κλπ..)

Θερμομετρήστε την καρδιά σας αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν διαπιστώνετε χαμηλές θερμοκρασίες, αγκαλιάστε όσο πιο σφιχτά μπορείτε τους ανθρώπους δίπλα σας.

Και τέλος.. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!

Όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε κοντά τους. Μεταδίδουν μονάχα με το βλέμμα.

5 1 vote
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments