Είναι εκεί, σε λίγο αρχίζει!

Eίναι εκεί, σε λίγο αρχίζει!

Πόσες φορές έχεις πει τη φράση… “Το φαγητό είναι έτοιμο;” και πόσες άλλες ρώτησες… “Αρχισε η ταινία;”. Αν σου απαντήσουν αρνητικά, συνήθως το όχι συνοδεύεται με το ακόμα… “Οχι, ακόμα”, που σημαίνει θα είναι σε λίγο. Αρα γνωρίζεις πως αυτό που ζητάς, είναι εκεί, σε λίγο έρχεται ή αρχίζει! Το μεσοδιάστημα μέχρι να πάρεις και να δεις αυτό που θες, ονομάζεται αναμονή! Και εκεί χρειάζεται να έχεις μία μεγάλη αρετή που ακούει στο όνομα υπομονή!

Η ζωή μας βρίσκεται πολλές φορές σε μία κατάσταση αναμονής και περιμένει την κατάλληλη στιγμή που θα περάσει στην δράση. Το θέμα είναι με τι διαλέγεις να τραφείς και να ψυχαγωγηθείς και ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσεις, αφού ο τρόπος δράσης είναι άμεσα συνδεδεμένος με το αποτέλεσμα.

Αν πεινάς πολύ, δεν έχεις την υπομονή να περιμένεις καρτερικά, αλλά πας και έρχεσαι πάνω από την κατσαρόλα λες κι αν το κάνεις αυτό, το φαγητό θα γίνει γρηγορότερα! Και συνήθως απαιτείς το φαγητό να βγει από τη φωτιά πριν την ώρα του και εσύ λαίμαργος κάθεσαι να φας και καίγεσαι και δεν το ευχαριστιέσαι.

Αλλοτε πάλι, όταν σου λένε ότι η ταινία δεν άρχισε ακόμα, ανακουφίζεσαι γιατί θέλεις λίγο χρόνο να τελειώσεις μία δουλειά που κάνεις για να κάτσεις μετά να την απολαύσεις!

Ετσι δεν είναι πολλές φορές τα πράγματα στη ζωή μας; Από τη μία ζητάς να έρθουν άνθρωποι στη ζωή σου, δουλειές, καταστάσεις αλλά τις περισσότερες φορές, δεν έχεις την υπομονή και την καρτερικότητα να περιμένεις μέχρι να το δεις όλο αυτό να υλοποιείται. Κάνεις βιαστικές κινήσεις και χαλάς αυτό που είναι να έρθει ή όταν έρχεται, από τη λαιμαργία σου και τη στέρησή σου δεν το απολαμβάνεις, αγχωτικά το βιώνεις, χωρίς ουσιαστικά να το καταλαβαίνεις γιατί έτσι έχεις μάθει να πράττεις. Αυτό έχει να κάνει με τον βαθμό ωριμότητας του καθενός και το επίπεδο συνείδησης και ετοιμότητας που έχει αναπτύξει μέσα του.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν τους φοβίζει η αναμονή γιατί έχουν την πίστη ότι αυτό που έχουν ζητήσει, σε λίγο θα αρχίσει, είναι εκεί και τους περιμένει, γιατί είναι δικό τους! Τον χρειάζονται αυτό τον χρόνο της αναμονής για να τακτοποιήσουν κάποιες εκκρεμότητες και να αρχίσουν τα πράγματα να ρέουν. Ο χρόνος αυτός τους είναι απαραίτητος. Έτσι κι αλλιώς αυτό που είναι να έρθει για εμάς, ό,τι μα ό,τι και να γίνει, θα έρθει να μας βρει. Να είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι να το δεχτούμε.

Είναι τόσο σημαντικός ο τρόπος που θα επιλέξεις να γευτείς κάτι στη ζωή σου. Θα το γευτείς γρήγορα και αγχωτικά ή θα κάτσεις να απολαύσεις το γεύμα σου; Στην πρώτη περίπτωση, ακόμα και αν αυτό που έχει μαγειρευτεί για σένα, είναι νόστιμο, είναι μάλλον αδύνατο να το καταλάβεις αφού θα το καταπιείς σχεδόν, οπότε δεν θα έχεις αφήσει τον εαυτό σου να το απολαύσει. Θα σου κάτσει λοιπόν βαρύ στο στομάχι, κι αν είσαι έξυπνος, θα το πάρεις το μάθημα και δεν θα το επαναλάβεις την επόμενη φορά.

Αν ο τρόπος σου όμως είναι να επιλέξεις να απολαύσεις ένα γεύμα ή μία ταινία που διάλεξες, τότε οι γευστικοί σου κάλυκες θα αισθανθούν όλα τα αρώματα και τις διαφορετικές γεύσεις, όλες οι αισθήσεις σου θα οξυνθούν και θα συμμετέχουν συνειδητά και αναλόγως με την ταινία που θέλεις να παρακολουθήσεις θα την βιώσεις ως πρωταγωνιστής και όχι ως κομπάρσος!

Η επιλογή είναι μόνο δική σου! Αποφάσισε μόνο τι είναι αυτό που θες να γευτείς και να ζήσεις και υιοθέτησε τον καλύτερο τρόπο για να το ζήσεις! Αφού κατά βάθος το ξέρεις… Αυτό που ζητάς, αν το ζητάς με την καρδιά σου είναι εκεί, σε λίγο αρχίζει!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.