Είμαστε Ένα Πνεύμα, Μια Πνοή, Ένας Νους, Μια ψυχή.

Είμαστε Ένα Πνεύμα, Μια Πνοή, Ένας Νους, Μια ψυχή.

Όσο βλέπεις ανθρώπους γύρω σου να φεύγουν από το φυσικό τους σώμα, όλο και πιο πολύ αντιλαμβάνεσαι και συνειδητοποιείς την παροδικότητα αυτής της ζωής.

Πέρα από το ότι θυμόμαστε και ακούμε τις γνωστές εκφράσεις όπως βγες, ζήσε, ταξίδεψε, γέλασε, χόρεψε, που είναι όλες υπέροχες αλλά σε μεγάλο βαθμό εμπεριέχουν την ικανοποίηση του σώματος, που δεν είναι κακό, αλλά την μεγαλύτερη σημασία έχει να συνειδητοποιήσουμε την ζωή μας ολοκληρωτικά σαν ένα πνεύμα, που φαίνεται να έρχεται σε αυτόν τον κόσμο της “γήινης” υλικής κατάστασης για να κατανοήσει και να συνειδητοποιήσει όλα αυτά που η ψυχή χρειάζεται να θυμηθεί και να προχωρήσει στο μάθημα της κατανόησης και της Ενθύμησης Αυτής της Ανώτερης Πηγής Αγάπης από την οποία προερχόμαστε.

Εκεί παραδίδεις κάθε αυτονομία και εξουσία του μικρού εγώ σου, της μικρής προσωπικότητας.
Μαθαίνεις να αποφασίζεις μαζί με τον Θεό.
Να μην φέρεσαι επιπόλαια λέγοντας… έλα μωρέ… θα μου δωθεί ακόμη μια ευκαιρία στο μέλλον, άστο για τώρα, ας κάνω αυτό που με βολεύει καλύτερα, δεν βαριέσαι.
Και εκεί βολεύεσαι στα λίγα, γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι τα πολλά, που ο Θεός θα ήθελε να σου προσφέρει εάν εσύ δεν βόλευες το μικροσκοπικό εγώ σου.
Όχι πολλά, απαραίτητα σε υλικά αγαθά, όπως το μικρούλι εγώ πάντα σκέφτεται, αλλά σε αφθονία γαλήνιων,χαρούμενων συναισθημάτων και στιγμών. Δεν ξέρουμε στ’ αλήθεια τι στην μορφή, στον κόσμο της ύλης, θα μας κάνει να τα νιώσουμε.

Όταν κάποιος φεύγει γύρω μας, συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη ζωή, παρά μόνο αυτή που μοιραζόμαστε μαζί με τον Θεό, και όλη μας η ζωή εδώ είναι να φτάσουμε όλο και πιο κοντά σε αυτήν την Θεία Ένωση με αυτήν την Θεία Κοινωνία, Επικοινωνία, Σχέση μεταξύ μας, ανάμεσα μας.

Αυτή η ζωή υπάρχει μόνο σε ένα ανοιγόκλεισμα των βλεφάρων μας. Ας μην απαρνιόμαστε άλλο πια την Αληθινή μας προέλευση και ας φερθούμε εδώ στον εαυτό μας, στους ανθρώπους γύρω μας και σε ότι συναντάμε ως αυτό το Ιερό Θείο Δημιούργημα που Είμαστε και ο καθένας που συναντάμε είναι.

Όχι άλλες κρίσεις, όχι άλλος φόβος, όχι άλλη προσκόλληση και εμμονή, όχι άλλο εγώ, όχι άλλο ξεχωριστά και διαχωρισμένα. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, αν και έχουμε-είμαστε ολόκληρη η αιωνιότητα.

Αλλά σαν οι μικρές περσόνες μας, δεν έχουμε χρόνο, ο χρόνος τελειώνει, ας τον αξιοποιήσουμε σωστά με σεβασμό, χάρης της εκλεπτυσμένης μας Αληθινής μας Φύσης, ας αποδώσουμε σε αυτήν την ψευδαισθησιακή φαινομενικά ατόμική ζωή του καθενός μας, τα Ουράνια χαρακτηριστικά μας.

Είμαστε Ένα Πνεύμα.
Μια Πνοή.
Ένας Νους.
Μια ψυχή.

Το πως φερόμαστε στους άλλους, είναι πάντα το πως φερόμαστε στον εαυτό μας, και το πως φερόμαστε στον εαυτό μας είναι το πως φερόμαστε στους άλλους.

Είμαστε όλοι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Τα σώματα είναι μόνο η ψευδαίσθηση του νου μας να διατηρεί τον διαχωρισμό. Ξυπνά ολοκληρωτικά, θυμήσου Ολοκληρωτικά, Ενώσου και ένωσε ολοκληρωτικά.

*Σ’ευχαριστώ Trudy Pereira που με ενέπνευσες να γράψω αυτό το κείμενο . Χιλιάδες αστέρια λάμπουν τώρα με όλη τους την δύναμη αστραφτερά καθώς γιορτάζουν τον επανερχομό σου στο Σπίτι.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments