Διατηρήστε το δέρμα απαλό στον κρύο χειμώνα

Διατηρήστε το δέρμα απαλό στον κρύο χειμώνα

Με την παγωνιά αυτές τις μέρες σίγουρα θα το έχετε νοιώσει. Ξηρό δέρμα στο πρόσωπο, τα χέρια, γενικά σε όλο το σώμα.

O κρύος αέρας και το χαμηλό ποσοστό υγρασίας, δεν βοηθούν το δέρμα, αντίθετα του προκαλούν ξηρασία, που κάνει τις λεπτές ρυτίδες ακόμη πιο έντονες, το δέρμα σκάει, ανοίγει και μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε αιμορραγία.

Τώρα, το να ακολουθούμε την συνηθισμένη ίσως βιαστική διαδικασία ενυδάτωσης, φαίνεται αναποτελεσματικό. Εάν είμαστε από αυτούς που υποφέρουν, την εποχή του χειμώνα, όταν το κρύο είναι έντονο, πρέπει να συμπεριφερθούμε διαφορετικά.

Αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον καφέ και το αλκοόλ, που είναι διουρητικά και στεγνώνουν τον οργανισμό.

Διατηρούμε το σώμα μας ζεστό, αλλά δεν καθόμαστε πολύ κοντά σε εστίες θέρμανσης.

Βάζουμε βαμβακερά ρούχα και το απορρυπαντικό θα είναι υποαλλεργικό, για να μην ερεθίζει το δέρμα.

Το καθημερινό μπάνιο θα διαρκέσει από 5-10΄και θα γίνει με χλιαρό νερό και όχι καυτό.

Χρησιμοποιούμε αγνό σαπούνι δίχως άρωμα και χωρίς να υπερβάλλουμε με την σαπουνάδα. Τα αποσμητικά σαπούνια με την έντονη μυρωδιά, εμποδίζουν το σώμα να κρατήσει τα έλαιά του.

Σκουπιζόμαστε απαλά με την πετσέτα

Αμέσως, όσο είμαστε ακόμη ζεστοί, εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα.

Προστατεύουμε τα χέρια μας με γάντια όταν ερχόμαστε σε επαφή με το νερό, και έχουμε μαζί μας πάντα μία ενυδατική κρέμα που ιδανικά θα περιέχει ελαιόλαδο, λάδι jojoba ή καριτέ.

Στην διατροφή μας προσθέτουμε τροφές πλούσιες με ω3 λιπαρά, όπως ψάρι, λιναρόσπορο έτσι ώστε να διατηρούνται τα επίπεδα λιπαρότητας στα μαλλιά και το δέρμα.

Ιδιαίτερα αυτή την εποχή δεν θα πρέπει να παραλείπουμε το στάδιο της απολέπισης , επειδή είναι βασικό το δέρμα να απαλλαγεί πρώτα από τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν την απορρόφηση της λιπαρής κρέμας. Πρώτα αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα που στοιβάζονται και σχηματίζουν στρώμα πάνω στην επιδερμίδα μας. Μετά, μπορούμε άνετα να απλώσουμε την ενυδατική κρέμα. Η απολέπιση γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα, πριν πέσουμε για ύπνο το βράδυ.

Πηγή

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments