Δρασιστρέφεια

δρασιστρέφεια

Είναι το γνώρισμα των επιτυχημένων. Είναι το μυστικό των πλουσίων. Είναι η αρχή και το τέλος. Μια έννοια, που χρησιμοποιήθηκε από ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνιολόγους, μάνατζερ και πολλούς ακόμη επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Ασυνείδητα, χρησιμοποιείται από κάθε άνθρωπο, που αποφασίζει, ότι θα πάρει τη ζωή στα χέρια του, θα οργανωθεί, θα βάλει στόχους, θα πράξει. Είναι η δρασιστρέφεια. 

Τι σημαίνει “δρασιστρέφεια”; Στρέφομαι προς τη δράση. Πρόκειται για μια συνειδητή, κυρίως, απόφαση, κάποιες φορές και ασυνείδητη, σύμφωνα με την οποία, αποφασίζουμε να κινούμαστε με πιο γρήγορους ρυθμούς να καταβάλλουμε εντονότερες προσπάθειες σ’ αυτό που κάνουμε, να βρισκόμαστε συνεχώς σε κίνηση, να επιταχύνουμε το ρυθμό τής ζωής μας, ώστε να διπλασιάσουμε την παραγωγικότητά μας και τέλος, να επιταχύνουμε την εξέλιξή μας. 

Ο όρος δρασιστρέφεια προέκυψε εν μέσω κρίσης, ως η πλέον αναγκαία πράξη, στους ανθρώπους που, λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν σκέφτηκαν, ούτε για μια στιγμή, να σκύψουν το κεφάλι. Ήταν αυτό που, χρόνια πριν, έκαναν όλοι οι επιτυχημένοι τού κόσμου. Δράση. Ρίχνομαι με όλη μου την καρδιά σ’ αυτό που κάνω. Εργάζομαι σκληρά σε ότι έχω να κάνω κάθε μέρα. Αρχίζω νωρίτερα από τους άλλους και τελειώνω λίγο αργότερα απ’ αυτούς. Αποφασίζω σήμερα να ζήσω τη ζωή μου, όπως την ονειρεύτηκα. 

Αναγνώστες των ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ, σκεφτείτε, ότι όλοι αυτοί οι επιτυχημένοι και κορυφαίοι βρίσκονταν κάποτε στη θέση που είστε κι εσείς σήμερα: ό,τι έγινε σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτή την χώρα, σ’ ολόκληρο τον κόσμο ήταν ανθρώπινες ιδέες, ήταν κάποιοι ανάμεσά μας που τα σκέφτηκαν. Κι έπειτα ήταν κάποιοι δρασιστρεφείς και το όνειρο έγινε πράξη. Να σκέφτεστε τα πράγματα, όχι όπως είναι, αλλά όπως μπορούν να γίνουν. Η προσωπική ανάπτυξη οφείλεται στην αλλαγή των πεποιθήσεών σας, ως προς το τι μπορείτε να κάνετε. Και πιστέψτε με, μπορείτε να κάνετε πολλά! 

Το παρών άρθρο δημοσιεύθηκε στο rethemnosnews , αλλά από αρθρογράφο που ανήκει στο δυναμικό των Χρονογραφημάτων.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments