Διαλογισμός και Φως

Διαλογισμός και Φως
Διαλογισμός και Φως

Με ρώτησαν τι είναι διαλογισμός; Χρειάζεσαι μία στροφή 180 μοιρών, αυτό είναι ο διαλογισμός. Χρειάζεται να κλείσεις τα μάτια σου και να αρχίσεις να παρατηρείς. Στην αρχή θα βρεις μόνο σκοτάδι, τίποτα άλλο.

Πολλοί έχουν τρομάξει κι έχουν βγει έξω τρέχοντας, επειδή έξω υπάρχει φως. Εκείνο το φως δεν πρόκειται να φωτίσει εσένα, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Εσύ χρειάζεσαι εσωτερικό φως, ένα φως που να έχει την πηγή του μέσα στο ίδιο σου το «είναι». Ένα φως που να μη μπορεί να σβήσει με θάνατο, ένα φως που να είναι αιώνιο, μόνιμα εκεί.

Γεννήθηκες μ´αυτό το κρατάς όμως πίσω σου. Δεν το έχεις κοιτάξει ποτέ. Εδώ και αιώνες ανάμεσα σε διάφορες ζωές, έχεις στραμμένο το βλέμμα σου προς τα έξω. Αυτό έχει γίνει μηχανική συνήθεια. Ακόμη και όταν κοιμάσαι, έχεις στραμμένο το βλέμμα προς τα όνειρα. Τα όνειρα είναι αντανακλάσεις του έξω. Όταν κλείνεις τα μάτια σου, αρχίζεις και πάλι να ονειρεύεσαι ή να σκέφτεσαι. Που σημαίνει ότι και πάλι ενδιαφέρεσαι για τους άλλους.

Μία συνήθεια που με τα χρόνια δεν υπάρχουν παράθυρα μέσα σου, από όπου να μπορέσεις να έχεις μία αναλαμπή του ποιος είσαι. Στην αρχή αυτό είναι σκληρός αγώνας, είναι επίπονο, είναι δύσκολο, δεν είναι όμως ανέφικτο. Αποφασιστικότητα χρειάζεται, αν είσαι παραδομένος στην εσωτερική έκρηξη, τότε αργά ή γρήγορα συμβαίνει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσύ, είναι να συνεχίσεις να σκάβεις, το να συνεχίσεις να παλεύεις με το σκοτάδι.

Σύντομα το σκοτάδι θα περάσει και θα μπεις στην σφαίρα του φωτός. Εκείνο το φως είναι αληθινό πολύ πιο αληθινό του ήλιου, ή του φεγγαριού, επειδή όλα τα φώτα που βρίσκονται έξω είναι προσωρινά. Όλοι έχουμε ελαττώματα, δεν με ενδιαφέρει ο χαρακτήρας μόνο η συνειδητότητα! Να γίνεις πιο ξυπνητός να πηγαίνεις ολοένα και βαθύτερα μέσα στον εαυτό σου μέχρι να βρεις το κέντρο του είναι σου. Όσο βαθύτερα πας, τόσο βαθύτερη είναι και η σιωπή που επικρατεί. Σε εκείνες τις εμπειρίες σιωπής φωτός, χαράς η ζωή σου θα αρχίσει να κινείται σε μια τελείως διαφορετική διάσταση! Τα λάθη, τα ελαττώματα αρχίζουν να εξαφανίζονται.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments