Χρυσσαλίς της Ιωάννας Τσιάκαλου

Χρυσσαλίς της Ιωάννας Τσιάκαλου

Το «Χρυσσαλίς» είναι ολόκληρο βασισμένο σε μύθους, θρύλους και παραδόσεις γύρω από τον Αλλόκοσμο, δηλαδή τον παράλληλο, μαγικό κόσμο των νεράιδων και των ξωτικών. Είναι πάνω από όλα ένα αφιέρωμα στη φαντασία, το ρομαντισμό και τη μαγεία· στοιχεία που τείνουν να εκλείψουν παντελώς από τον κόσμο μας. Το εμπνεύστηκα σε μια δύσκολη εποχή, στην οποία αναζητούσα μια διέξοδο από τη στεγνή πραγματικότητα. Και αυτό εύχομαι να κάνει για όσους αποφασίσουν να το διαβάσουν: Να τους μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο, πιο μαγικό, πιο φωτεινό, όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Πώς εμπνευστήκατε το βιβλίο:

Πριν χρόνια, έτυχε να με επισκεφτεί ο Μορφέας με την μορφή του κακού της ιστορίας. Μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρων τύπος, τόσο που όταν ξύπνησα, αποφάσισα πως θα του άξιζε μια θέση στο χαρτί. Σύντομα απέκτησε υπόσταση μέσα στο μυαλό μου. Αργότερα, κι ενώ είχα στο νου μου την ταυτότητά του, ονειρεύτηκα και τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Δεν άργησαν να μπλεχτούν οι χαρακτήρες μεταξύ τους και, σχεδόν αυτόματα, γεννήθηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο κόσμος είναι γεμάτος μαγεία, κινδύνους και μυστικά προορισμένα για λίγα, ξεχωριστά αυτιά. Αυτό θα συνειδητοποιήσει και η Αμάντα, όταν το παρελθόν και μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις της χτυπήσουν την πόρτα. Η ζωή της θα αλλάξει δραματικά, θα δει τον κόσμο της να γκρεμίζεται και να χτίζεται ξανά μπροστά στα μάτια της, πιο περίπλοκος, πιο χαώδης, πιο επικίνδυνος από πριν.

Έρωτες από το παρελθόν, χαμένες αγάπες, εχθροί και φίλοι συναντιούνται και συγκρούονται τριγύρω της, αναγκάζοντάς την να δεχτεί μια αλήθεια που για καιρό αναζητούσε αλλά και φοβόταν συνάμα: Υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που βλέπει το μάτι.

Στο ταξίδι της προς την αυτογνωσία και την ενθύμηση, θα συναντήσει πλάσματα που μέχρι πρότινος θεωρούσε παραμύθια: νεράιδες, ξωτικά, μάγους και δράκους, πλάσματα αλλόκοτα και διαφορετικά. Όντα του φωτός αλλά και του σκότους.

Και καθώς πλησιάζει ολοένα και περισσότερο αυτόν τον μαγικό κόσμο, τα μυστικά που ξεβράζονται στην επιφάνεια αποκαλύπτουν μια ακόμα αλήθεια, με την οποία αργά ή γρήγορα θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη: Μια αρχαία, σκοτεινή κατάρα βαραίνει την καρδιά της, δένοντάς την με το παρελθόν και σκοτεινιάζοντας το μέλλον της.

Με αυτή τη γνώση, η Αμάντα ξεκινάει ένα μακρύ, αλλιώτικο ταξίδι, η έκβαση του οποίου θα καθορίσει όχι μόνο το δικό της μέλλον, αλλά και την τύχη ολόκληρου του μαγικού κόσμου, που μέχρι πρότινος την ύπαρξη αγνοούσε.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίτρο

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments