Χρειάζεται λίγη πίστη μόνο

Χρειάζεται λίγη πίστη μόνο

Δύσκολο βράδυ. Ο μικρός έχει συναχωθεί λιγάκι και πρέπει να τον έχω συνεχώς στον νου μου αν αναπνέει σωστά. Να καθαρίζω το μυτάκι με ορό και να ρουφάω τις μυξούλες με τον ειδικό αναρροφητήρα. Αχχ το μαναράκι μου… παρόλο την ταλαιπωρία κάθεται όσο πιο ήρεμος γίνεται. Κουρασμένη και λίγο άυπνη αλλά όλα καλά.

Οι μέρες περνάνε και σιγά σιγά προσπαθούμε να μπούμε σε μία σειρά. Προχθές άρχισα να συνειδητοποιώ οτι αρχίζω να μην ελέγχω τις σκέψεις και τα νεύρα μου κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό αλλά πρέπει να τα προσέξω γιατί έτσι ξεκίνησε η κατάθλιψη στην προηγούμενη εγκυμοσύνη. Προσπαθώ να κάνω πράγματα και να ξεκουράζομαι έτσι ώστε να μην αφήνω το μυαλό μου να μαυρίζει. Εχθές το τόλμησα και είμαι πολύ περήφανη για μένα. Πήρα το αυτοκίνητο μετά από 5 μήνες έβαλα μέσα τα αγόρια μου και πήγα στο Π.Φάληρο για να παρακολουθήσει ο μεγάλος ο γιος μου το μάθημα στο ωδείο του. 15 ημερών το μικρό μου το νινάκι και εγώ αντίστοιχα λεχώνα..αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Θετική σκέψη και ενεργητικότητα. Έτσι λειτουργεί σε εμένα μάλλον. Παρά το ότι ήμουν πολύ φοβισμένη το τόλμησα και τα κατάφερα. Και ένιωσα τόσο δυνατή. Μην το βάζετε λοιπόν κάτω. Δεν σκέφτομαι κανέναν άλλον… μοναχά τί θα έκανε εμένα χαρούμενη και δυνατή για να είμαι καλύτερη μανούλα. Από εβδομάδα θα ξεκινήσω και περπάτημα και τρέξιμο το βράδυ.

Σήμερα είναι η γιορτή του άντρα μου και παρόλο την κούρασή μου ζήτησα να έρθουν κάποιοι δικοί μας άνθρωποι για φαγητό. Πιστεύω θα με κάνει να νιώσω πιο κοντά στο φυσιολογικό αλλά και θα ευχαριστηθεί και το μεγάλο μεγάλο μου αγόρι

Τελικά ένας τρόπος να προστατέψεις τον εαυτό σου από τον εαυτό σου είναι η δράση… αλλά και η επιμονή σε αυτήν. Είναι πολύ εύκολο να τα παρατάς και ακόμα πιο εύκολο να κλαίγεσαι για τα προβλήματα που σου δημιουργούν τρίτοι παράγοντες, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς βάζουμε τρικλοποδιά στον εαυτό μας. Μην το βάζεις κάτω λοιπόν. Δεν είναι εύκολο να τα αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας αυτό, αλλά αν επιμείνουμε πιστεύω πως θα βγούμε νικήτριες.

Ζήσε, αγάπα, γέλα!!

Πηγή

0 0 vote
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments