Χοιρινό τρικολόρε με πιπεριές και μανιτάρια

choirino-me-piperies-kai-manitaria

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Χοιρινό τρικολόρε με πιπεριές και μανιτάρια

Ένα πιάτο εύκολο, αλλά με υπέροχη γεύση. Ας το ετοιμάσουμε για τους αγαπημένους μας.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • ½ κίτρινη πιπεριά κομμένη
  • ½ κόκκινη πιπεριά (γλυκιά)
  • ½ πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ψιλές
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα
  • 1 κουταλάκι κολίανδρο σε σκόνη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί

Διαδικασία:

Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι (τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί μερικώς ο πάτος του, όχι περισσότερο) και τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, βάζουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε να φύγουν τα υγρά τους και μετά ρίχνουμε τις πιπεριές. Όταν και αυτές λαδωθούν καλά, ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.

Καρυκεύουμε με τον κολιάνδρο, το αλάτι και το πιπέρι και μετά σβήνουμε με λευκό κρασί. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας – δηλαδή περίπου 3/4 ώρας- και σερβίρουμε με λευκό ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές.

Καλή μας όρεξη …

Πηγή

Άσε το σχόλιο σου

avatar
  Παρακολούθησε τις απαντήσεις  
Ενημέρωσε με για