Ατενίζοντας τον κόσμο μέσα από ένα ταξίδι!

Ατενίζοντας τον κόσμο μέσα από ένα ταξίδι!

Πόσες φορές έχεις αισθανθεί ότι ο μόνος σύμμαχός σου δεν είναι άλλος παρά μόνο η φυγή? Η φυγή σ ένα ταξίδι όνειρο ζωής σταματώντας την κίνηση στο χώρο και στο χρόνο. Εκεί όπου ατέλειωτοι δρόμοι με εκπληκτικά τοπία, εναλλαγές λιμνών και πεδιάδων που εξασφαλίζουν τον ατέρμονο ενθουσιασμό το δικό σου και κάθε ταξιδιώτη, απλώνονται εμπρός σου. Εκεί όπου ταξιδεύει η καρδιά γεμάτη όνειρα κι αισθήματα ανασαίνοντας τον κόσμο.

Ξάφνου γεμίζουν τα μάτια με όμορφες εικόνες, χρώματα κι αρώματα σε πλημμυρίζουν, κι εσύ ελευθερωμένος, εγκαταλείποντας τα θέλω σου τριγυρνάς στο κατώφλι της φύσης όπου ο ήλιος δε πρόλαβε ν αγγίξει τον ορίζοντα κι οι ποταμοί θαρρείς πως έκρυψαν στα κρύα νερά τους όσα σε λάβωσαν. Ένας περίπατος γύρω από το ασημένιο φεγγάρι καθώς βαθαίνει η νύχτα σταματά το νου σ αυτές τις ώρες όπου μόνος ατενίζεις τον κόσμο. Σ αυτές τις ώρες που δε φοβάσαι τις σκιές γιατί είναι αυτές η απόδειξη πως υπάρχει φως.

Κι είναι η στιγμή αυτή που συνειδητοποιείς ότι πλημμυρίζεις εντός σου από γαλήνη, ότι ξεχνάς όλα όσα σε βαραίνουν κι η ψυχή σου αφήνεται ελεύθερη στην αγκαλιά της φύσης γεματη χαρά και φως. Και νιώθεις ευγνώμων για όσα αισθάνεσαι, για όσα αντικρύζεις, τόσο που θες να μείνεις όσο περισσότερο γίνεται, τόσο που είναι σα να ξαναγεννήθηκες. Και τώρα ολοκαίνουργιος συνεχίζεις βαδίζοντας ανάμεσα στα ανεξερέυνητα τοπία, τους ποταμούς, τους καταπράσινους ορίζοντες, τις θάλασσες, τους πρωτόγνωρους πολιτισμούς με τα ποικίλα ήθη και έθιμα για να ανακαλύψεις μέσα από το ταξίδι σου όχι μόνο την αναγέννησή σου αλλά και έναν καινούργιο κόσμο.

Ναι, είσαι έτοιμος μετά από αυτή την ταξιδιωτή ανάσα σώματος και νου να αντιμετωπίσεις εκ νέου τις όποιες δυσκολίες στα μονοπάτια της ζωής και να κατακτήσεις τον κόσμο. Γιατί το άρωμα της ζωής έχει αυτή την υπέρμετρη γεύση ελπίδας που αξίζει κάθε μέρα ν αναζητάμε!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments