Ακολούθα το δικό σου μονοπάτι

akoloytha-to-diko-sou-monopati

Σε κάθε αρνητική κατάσταση, σε κάθε εμπόδιο και δυσκολία, μέσα στον πόνο και την απώλεια υπάρχει και ένα σοφό τέλος, ένας «σκοπός», μια ακόμα παραδοχή, ένα καινούργιο μάθημα, μια ακόμα υπέρβαση του εαυτού μας. Υπάρχει η αναζήτηση της αλήθειας, η πίστη στις ικανότητες μας, η ικανότητα να συγχωρούμε και η επιλογή  μας  να αγαπάμε.

Υπάρχουν όλα μέσα μας. Η  μοναδική δύναμη που διαθέτει ο καθένας μας  να πράττει το καλό, τα χαρίσματα εκείνα που περιμένουν να αφυπνιστούν, οι άπειρες θεϊκές μας δυνατότητες που επιδιώκουν να ενεργοποιηθούν, τα ανώτερα συναισθήματα που επιθυμούν να φωτίζουν άλλες ψυχές. Η έκφραση του Λόγου εκείνου που δεν θα υποτιμά, δεν θα πληγώνει, δεν θα φέρνει σε δύσκολη θέση καμία ψυχή. Όλες εκείνες οι πράξεις που θα δονούν  την αλήθεια μέσα μας και θα εκπέμπουν αυτό που πραγματικά είμαστε.

Έτσι θα βρούμε το νόημα, το σκοπό, τον λόγο ύπαρξης και τα μαθήματα που καλούμαστε να πάρουμε. Θα κατανοήσουμε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Θα καταλάβουμε γιατί έλκουμε κάποια άτομα. Και θα εξελιχθούμε στον χρόνο μας ο καθένας.

Μόνον όταν πάψεις την ατέρμονη αναζήτηση των αναπάντητων «γιατί» και αποστασιοποιηθείς από τα πρέπει της κοινωνίας και τα θέλω των άλλων θα βρείς τον εαυτό σου.  Όταν αποφασίσεις να κλείσεις τ’ αυτιά σου στις επιταγές του κοινωνικού γίγνεσθαι, στις νέες τάσεις της εποχής σου και στο «φαίνεσθαι» της κοινής λογικής των πολλών θα ανακαλύψεις τις κρυμμένες πτυχές της ύπαρξης σου.

Θα είσαι ελεύθερη όταν αποδεχτείς την διαφορετικότητα σου, αυτό που είσαι εσωτερικά και που εμπιστεύεσαι. Όταν φτάσεις στο σημείο να αποδεχτείς την αλήθεια σου και να αναλάβεις ολοκληρωτικά την ευθύνη της ύπαρξης και των επιλογών σου.

Μην δεχτείς να ζεις όπως θέλουν οι άλλοι, μάθε να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, την μοναδικότητα σου, τις επιλογές σου, τα όνειρα σου και μην επιτρέψεις σε κανέναν εκεί έξω να σου κάνει υποδείξεις για τη ζωή σου. Να σου πει πως θα ζήσεις, ποιους ανθρώπους θα έχεις κοντά σου, ποιους θα αγαπήσεις, ποιους θα απομακρύνεις, που θα πας. Μην αφήσεις κανέναν να αμφισβητήσει τους στόχους σου και να γελάσει με τα όνειρα σου. Μην επιτρέψεις σε κανέναν έξω από εσένα να αναλάβει την ευθύνη για εσένα.

Θέσε εσύ η ίδια τα όρια που θες στον εαυτό σου και στους άλλους ή ξεπέρασε τα αν θες, πάλι με δική σου ευθύνη. Επέλεξε τις αξίες που ταιριάζουν σε εσένα και εφάρμοσε τες. Βρες τι είναι αυτό που σε κάνει να παθιάζεσαι μαζί του και φτάστο στα άκρα. Κάνε τις επιλογές σου και τίμησε τες, όπως τιμάς εσένα με το να σε αγαπάς.

Βάδισε το δικό σου μονοπάτι και μην παρεκκλίνεις από αυτό ακόμη και αν είναι μοναχικό, ανηφορικό και δύσβατο, θα σε οδηγήσει σίγουρα εκεί που είναι να πας.

Πες όχι χωρίς ενοχές εκεί που το νιώθεις. Μην φοβάσαι να εκφράσεις αυτά που νιώθεις , όσα σκέφτεσαι, όσα σε πληγώνουν και σε καταπιέζουν. Μην μετανιώνεις για τα λάθη σου. Όλα είναι δικές σου πτυχές. Όλα βρίσκονται για κάποιο λόγο στο δικό σου μονοπάτι.

Αγνόησε οτιδήποτε δεν σου κάνει καλό, δεν σου ταιριάζει, δεν σε εκφράζει, και δεν σε κάνει να χαίρεσαι και πήγαινε εκεί που θα σε κάνεις ευτυχισμένη, εκεί που θα νιώθεις ηρεμία και γαλήνη, εκεί που θα είσαι ο αληθινός εαυτό σου.

Στην ζωή σου μόνον εσύ έχεις το δικαίωμα να ορίσεις τι είναι σωστό και τι λάθος, τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, τι είναι ηθικό και ανήθικο για εσένα, κανένας άλλος.  Οι άλλοι είναι απλοί θεατές στη ζωή σου. Πρωταγωνιστής όμως είσαι εσύ. Το ότι μπορεί κάποιοι από αυτούς να σε αγαπούν, δεν σημαίνει ότι σε καταλαβαίνουν και σε κατανοούν, και είναι μαζί σου σε ότι εσύ επιλέξεις στη ζωή σου. Γι’ αυτό αγνόησε τους όλους και άκου αυτό που υπάρχει στην ψυχή σου.

Ακολούθα το δικό σου μονοπάτι χωρίς φόβο, με σταθερά βήματα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου. Και όταν δειλιάζεις να θυμάσαι ότι μέσα σε κάθε σκοτεινό τοπίο υπάρχει και φως και ελπίδα αρκεί να μην τα παρατήσεις.

0 0 votes
Article Rating
Posted in ,
Τόνια Πουλάκου

Τόνια Πουλάκου

Κάθε αρχή είναι το μισό του όλου... Με κάθε απόφαση που παίρνουμε κάθε στιγμή για τον εαυτό μας έχουμε ήδη διανύσει τη μισή διαδρομή του ταξιδιού....

Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments