Αγκαλιά – Ζω

Αγκαλιά - Ζω

Ήταν ένα μεσημεράκι του Απρίλη που κατέβαινα την πλατεία Συντάγματος όπου ξαφνικά έρχεται ένας νεαρός χαμογελώντας μπροστά μου και μου λέει.. «να σας αγκαλιάσω.. ;»

Το χαμογελαστό του πρόσωπο ..το αυθόρμητο άνοιγμα των χεριών και η αίσθηση… αυτή η περίεργη  αίσθηση της ζεστασιάς και της ασφάλειας  με έκαναν να πω «ασφαλώς» και ν΄ ανοίξω με την ίδια χαρά και θέρμη την αγκαλιά μου αγκαλιάζοντας στην ουσία  έναν άγνωστο ως εκείνη τη στιγμή συνάνθρωπο…

  Μετά από δευτερόλεπτα κοιτώντας τριγύρω είδα ότι ήταν μια ομάδα παιδιών τα οποία είχαν σκεφτεί να κάνουν «δώρο» την χαρά της αγκαλιάς στους περαστικούς της πλατείας Συντάγματος εφαρμόζοντας τη δράση « free hugs» ελεύθερες αγκαλιές..

Τι όμορφη μαγική εμπειρία…!!

Ναι  λοιπόν  μια αγκαλιά μπορεί να σου αλλάξει όλη την μέρα ..

Και μιλώ για την ζεστή..πραγματική  αγκαλιά αυτή που ενώνεις καρδιά με καρδιά ..αυτή που την νιώθεις να σε κλειδώνει μέσα της και συγχρόνως να ξεκλειδώνει Μέσα σου  εκατοντάδες συναισθήματα.. χαρά, ασφάλεια, γαλήνη, ηρεμία , προσφορά… Αγάπη..

Πόσο σημαντικό και υπέροχο σήμερα.. σε έναν κόσμο που ζει μέσα στο φόβο ν΄ ανοίγεις τα χέρια προσφέροντας αυτό το τόσο απλό μα τόσο πολύτιμο  Δώρο της αγκαλιάς…  

 Και κάπου διάβασα ότι.. χρειαζόμαστε..

4 αγκαλιές να επιζήσουμε..

8 αγκαλιές να συντηρηθούμε

Και 12 για να εξελιχθούμε..!!

Ας εξελιχθούμε λοιπόν και ας εισπράξουμε τα οφέλη της…

Όπως ότι νικά την κατάθλιψη.. τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα , χαλαρώνει τους μύες, μειώνει την αρτηριακή πίεση, διώχνει το στρες, απομακρύνει τον.. Φόβο… και τόσα άλλα..

Εξάλλου σκέψου ότι δεν μπορείς να δώσεις μια αγκαλιά χωρίς να την πάρεις πάλι … πίσω !

Το ίδιο επίσης το ρήμα της λέξης μας δίνει κι το νόημα  …

Αγκαλιά – ΖΩ !!!!!

Λοιπόν; Ακόμα περιμένεις ν΄ αγκαλιάσεις κάποιον…. ;

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments