25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα

25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα

Ξεχωριστές προσωπικότητες του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως ο χορογράφος Akram Khan και ο σκηνοθέτης Béla Tarr, φιλοξενεί φέτος το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το διάστημα 19 – 28 Ιουλίου.

Από την Τετάρτη που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα στο υπουργείο Πολιτισμού, τα Μέσα Ενημέρωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό κάνουν λόγο για μια διοργάνωση που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και θα θέσει νέες βάσεις στο σύγχρονο χορό.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας περιλαμβάνει: 11 παραγωγές στο Μέγαρο Χορού εκ των οποίων 4 στην Κεντρική Σκηνή, 6 στο Στούντιο και 1 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα παρασκήνια της Κεντρικής Σκηνής, 12 υπαίθριες παραστάσεις χορού στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο, καθώς και μία υπαίθρια παράσταση στην Costa Navarino, αλλά και καθημερινή προβολή όλων των υπαίθριων παραστάσεων την επόμενη μέρα στην Costa Navarino.

Επίσης: Έκθεση φωτογραφίας του Josef Nadj στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού. Προβολή ντοκιμαντέρ για την Louise Lecavalier στο προαύλιο του Μεγάρου με ελεύθερη είσοδο. Δύο προβολές ταινιών του Béla Tarr και συζήτηση με τον σκηνοθέτη ανοιχτή στο κοινό, στο στούντιο του Μεγάρου Χορού. Μουσική βραδιά στο προαύλιο του Μεγάρου με ελεύθερη είσοδο, σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με 4 επαγγελματικά σεμινάρια. Μία διάλεξη ανοιχτή σε όλο το κοινό. Ένα εργαστήρι για παιδιά, ένα για ενήλικους άνω των 50 ετών και ένα σεμινάριο για ΑμεΑ. Τέλος, παράσταση του εργαστηρίου για παιδιά, ως εναρκτήρια δράση του Φεστιβάλ, καθώς και παράσταση του σεμιναρίου για ΑμεΑ την ημέρα λήξης του Φεστιβάλ.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι ο χρόνος και η επίδρασή του στο καλλιτεχνικό έργο και στο ανθρώπινο σώμα.

Για περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο της eleftheriaonline.gr

Άσε το σχόλιο σου

avatar
  Παρακολούθησε τις απαντήσεις  
Ενημέρωσε με για