24 ώρες ευγνωμοσύνη

24 ώρες ευγνωμοσύνη

Στο χρόνο που δαπανώ κι εγώ μπροστά στον υπολογιστή, ψάχνοντας κάτι ενδιαφέρον για να διαβάσω ή να δω, έπεσα σ’ ένα βιντεάκι με τίτλο “24 hours Gratitude”. Απίστευτο! Σε χρόνο πραγματικό, εμπνευσμένο από την αμερικάνικη σειρά “24” (βλέπε Jack Baver), ένας άντρας ξεκίνησε να κάνει σ’ένα μερόνυχτο, όσο πιο πολλές, καλές πράξεις μπορούσε! Μοίρασε λουλούδια και μπαλόνια, έκανε μια αγκαλιά σε άστεγους, μίλησε μαζί τους, κέρασε καφέδες έτσι, απλά, γιατί το ήθελε…. 

Ευγνωμοσύνη…. πιάνεται η καρδιά μου όταν μιλάω για τέτοιους όρους: αγάπη, συγγνώμη, γλυκύτητα, πραότητα, γενναιοδωρία…. είν’ όλ’ αυτά που μου δίνει το παιδί μου με τόση ευκολία, στην ουσία χωρίς καμία υστεροβουλία, χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη. Κι εγώ; Σας το είπα. Ζορίζομαι. Ζορίζομαι πολύ, όταν είναι να ζητήσω συγγνώμη, λέω πως δεν είναι καιρός για ρομαντισμούς και πως πρέπει να είμαι “ετοιμοπόλεμη”.

Αλλά μετά… βλέπω αυτά τα βαθυγάλαζα μάτια τού γιου μου, ο οποίος, όταν τον ρώτησα τί θα ήθελε να του φέρει το τζίνι από το μαγικό λυχνάρι τού Αλλαντίν με απίστευτη απλότητα, μου απάντησε: “έναν χυμούλη φραουλίτσα”. 

Λοιπόν, απόφαση ελήφθη: ξεκινάμε πράξεις αγάπης! 

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments