Μείνε δυνατός ακόμη κι αν τα δάκρυα γεμίζουν τα μάτια σου

Μείνε δυνατός

Πολλές οι φορές που τα συναισθήματα μας κατακλύζουν. Άλλοτε συχνές, άλλοτε πιο σπάνιες. Είτε συχνές,είτε σπάνιες όμως τα δάκρυα στα μάτια μας μαρτυρούν όσα θέλουμε να κρύψουμε. Είναι ανθρώπινο και λογικό λοιπόν που κλαίμε. Και κλαίμε γιατί κάτι δεν πήγε όπως περιμέναμε, γιατί κάτι μας απογοήτευσε, μας πόνεσε, μας μείωσε ή μας ντρόπιασε. Δεν είναι αδυναμία όμως το δάκρυ, είναι τρόπος έκφρασης. Τρόπος έκφρασης σε ό,τι μας λύγισε. Λένε πως όταν τα όνειρα δε χωρούν στα μάτια γίνονται δάκρυα και πέφτουν. Η ζωή μας είναι γεμάτη από συναισθήματα σε κάθε της στιγμή προερχόμενα από την ψυχή μας. Και τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Είναι αυτά που δηλώνουν πάντα με σαφήνεια όσα νιώθουμε.

Τι γίνεται όμως όταν για κάποιο λόγο αυτός ο καθρέφτης γίνει χίλια κομμάτια; Ξεπροβάλλουν τα δάκρυα σαν καταρράκτης να πλημμυρίσουν τα μάτια μας. Και ναι είναι καλό που κλαίμε! Έχει εξάλλου αποδειχτεί και επιστημονικά. Είναι ο σύμμαχός μας το δάκρυ ενάντια σε όλα όσα αντιμετωπίζουμε καλά ή κακά και αυτό το ξέσπασμα που μας διώχνει τη συναισθηματική φόρτιση και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα όταν περάσει η ” μπόρα”. Γιατί μοιάζουν τα δάκρυά μας σαν τη βροχή,αυτή τη βροχή που πέφτει συνεχής και ακατάπαυστη πάνω στη γη ώσπου να σταματήσει και να φανεί το ουράνιο τόξο σύμβολο ελπιδοφόρο. Μόνο που με τα δάκρυα ως ελπιδοφόρο σύμβολο μέσα στη χείμαρά τους εμφανίζεται το χέρι για να τα σκουπίσει.

Δε μπορεί βέβαια να τα κάνει να πάψουν μιας και δεν είναι η πηγή προέλευσής τους, μα μπορεί κρατώντας το λευκό του πανί ή ακόμη και γυμνό να τα μειώσει δίνοντας στα μάτια μας πάλι το φως της ελπίδας. Και όταν θα πάψουν οριστικά τα δάκρυα μετά από λίγο ή πολύ θα βγει και το χαμόγελο, σύμβολο ευημερίας σημαίνοντας το οριστικό τέλος της καταιγίδας δείχνοντάς μας πως όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο γιατί είμαστε άνθρωποι και ακόμη κι αν κάτι μας γονατίσει αργά ή γρήγορα θα βρούμε τη δύναμη να σηκωθούμε όρθιοι ξανά, να σκουπίσουμε τα μάτια μας και πιο δυναμικοί, πιο θαρραλέοι, πιο αισιόδοξοι να πούμε “ζωή σε νίκησα”.

Μη φοβάσαι λοιπόν να τα δείχνεις τα συναισθήματά σου και έστω κι αν τα δάκρυά σου πέφτουν βροχή μην αφήσεις να σε παρασύρουν στο σκοτάδι. Γιατί η ζωή είναι μικρή για να την ξοδεύουμε σε δάκρυα και γιατί κάποτε τα δάκρυα θα στεγνώσουν και θα μείνει μονάχα το χαμόγελο. Το δικό σου χαμόγελο που θα φωνάζει πως παρέμεινες δυνατός και βγήκες καλύτερος και αλώβητος μέσα από τον καταιγισμό των συναισθημάτων σου.

Posted in ,
Κατερίνα

Κατερίνα

Αγαπώ ό,τι με περιβάλλει και μου αρέσει να προσπαθώ για το ο,τιδήποτε ακόμη και για πράγματα που μπορεί να συναντώ για πρώτη φορά!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.