Τι σε κάνει να θέλεις να ερωτευτείς, να σε ερωτευτούν και να μείνεις εκεί;

ti-se-kanei-na-theleis-na-eroteuteis

Η βαθιά μας ανάγκη για αποδοχή, μας κάνει να ψάχνουμε την αγάπη και την επιβεβαίωση έξω από τον εαυτό μας. Έψαχνα για χρόνια να βρω αυτό που θα με γεμίσει. Αυτόν που θα με κάνει να νιώσω σημαντική. Αναζητήσεις όλου του είδους, σε άντρες μικρότερους, μεγαλύτερους, με κοινωνικό υπόβαθρο και μη, πιάστηκα με τους χαλαρούς ,τους επαναστάτες, αλλά και αυτούς που δίναν τα πάντα για να έχουν απλά δίπλα τους ένα καλό «γκομενάκι» επιδεικνύοντας τα χρήματά τους μιας και την βαθύτερη αληθινή τους φύση την είχαν ξεχάσει. Προσπαθούσα πάντα να είμαι γλυκιά, καλοδιατηρημένη, καλοφτιαγμένη, σέξι και μοναδική. Άλλα και μυστηριώδης και δυναμική, προσπαθώντας να δείχνω πως μπορώ να πετύχω όσα μπορούν, πως δεν είμαι ένα μικρό κοριτσάκι που άπλα ψάχνω μια αγκαλιά να κρυφτώ ή ένα μεγάλο αυτοκίνητο να κρύψω την δυστυχία μου. Σπάνια επιβεβαίωνα την σπανιότητα του αληθινού εαυτού μου σε κάποιον που θεωρούσα πως μπορούσα να το κάνω. Παρόλα αυτά έψαχνα αδίκως κάποιον να μου πει πόσο πολύ με αγαπά και να μου χαϊδέψει την πλάτη ώστε να νιώσω απλά μια ολοκλήρωση. Πάντοτε έπεφτα σε καταστάσεις και ιστορίες προβληματικές γιατί το θέμα τελικώς το είχα εγώ.

Όλοι οι άντρες γύρω μου αντανακλούσαν την δική μου βαθιά ανεπάρκεια, καθώς και τη μεγάλη ανασφάλειά μου του να ανοίξω και να μοιραστώ τα αληθινά δώρα που μου έχουν δοθεί, από το Θεό, και το Σύμπαν-όπως εσένα σου γεμίζει την καρδιά σου να το ονομάσεις.

Όταν έφτασα στο ασράμ του Μεξικού ο νους μου το είχε μεν συνειδητοποιήσει μετά από χρόνια εσωτερικής ενδοσκόπησης , αλλά όχι ακριβώς κατανοήσει και αποδεχτεί. Συνάντησα τον Πίτερ, ένα όμορφο αγόρι, αστείο και γοητευτικό. Τον διακατείχε μια βαθιά αφιέρωση στην Αυτογνωσία, την Πνευματικότητα καθώς και στο σκοπό που του έχει δοθεί να υπηρετήσει την ανθρωπότητα. Πολύ νωρίς σχεδόν τον ερωτεύτηκα, και αισθάνθηκα ότι το ίδιο και αυτός. Συχνές βαθιές συζητήσεις, εξωτερίκευση των δικών μου σκέψεων και συναισθημάτων, μας έφεραν ακόμη πιο κοντά. Νόμιζα πως αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά και είχα βρει τον «πρίγκηπα»! Το σύμπαν συχνά μου ψιθυρίζει: «Μη βιάζεσαι καλή μου. Έχω μεγαλύτερα σχέδια για εσένα, από το απλά να πέσεις σε έναν έρωτα με τα μούτρα για να βρεις την ευτυχία.» Τα πράγματα τους επόμενους μήνες ξετυλίχτηκαν με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Οι λειτουργίες που επιτελούσα εκεί, μαζί με τις ομαδικές εκφράσεις συναισθημάτων, με οδήγησαν στο να μοιραστώ την έλξη μου με όλους τους ανθρώπους γύρω μου σε ομαδικές θεραπείες. Τα συναισθήματα ήταν τόσο έντονα, και οι προσδοκίες μεγάλες. Ο Πίτερ ξεκίνησε να απομακρύνεται, γιατί η καρδιά μου έπρεπε να ανοίξει. Η Αγάπη μέσα μας είναι τόσο μεγάλη που αν προσπαθήσεις να τη μοιραστείς μόνο με έναν, θα πνιγεί.

Η απομάκρυνση του, οδήγησε στο να έρθουν στην επιφάνεια όλα τα κατάλοιπα του παρελθόντος. Όλες οι λανθασμένες πεποιθήσεις που είχα για τον έρωτα και την αποκλειστική ερωτική σχέση που σχεδόν όλοι μας αναζητούμε. Άρχισα να ενώνω με προσοχή όλα τα χαμένα κομμάτια του παζλ. Άρχισα να βλέπω καθαρά την ψεύτικη εικόνα του εαυτού μου που είχα δημιουργήσει, καθώς και όλα όσα είχα φτιάξει ως αληθινά. Κατέρριψα δικαιολογίες. Πως φταίει ο χαρακτήρας μου, η αδυναμία μου, η οικονομική μου κατάσταση, το σώμα μου, καθώς και όλα αυτά με τα οποία μου άρεσε να ασχολούμαι , που δεν άφηναν κάποιον να με ερωτευτεί. Κατάλαβα πόσο βαθιά μέσα μου ήμουν μπλοκαρισμένη, πως πάντα όταν κάποιος ερχόταν πιο κοντά, απομακρυνόμουν, γιατί φοβόμουν τρομερά να με δει όπως αληθινά είμαι. Δεν είχα καμιά επίγνωση της βαθύτερης αξίας μου, έτρεμα στο να εκφράσω όλα όσα για μένα είναι αληθινά. Φορούσα μια ωραία μάσκα, και την πλάσαρα ως το αληθινό μου πρόσωπο για να με ειρωνευτούν. Όλα φυσικά, έπεφταν στο κενό. Τίποτα από όλα αυτά δε μου έφεραν αληθινή ευτυχία. Και εγώ, εδώ να επιμένω να συμπληρώσω το παζλ, για να βρω την Αγάπη στον Έρωτα. Ή μήπως κάτι άλλο;

Μέσα από πάρα πολύ βαθιά ενδοσκόπηση, καθώς και συνεχή έκφραση συναισθημάτων, κατάφερα πραγματικά να αρχίζω να βλέπω πως συμπεριφερόμουν, τι έκανα για να κερδίσω την Αγάπη, πόσο μικρά φερόμουν. Έφερα όλα τα ασυνείδητα μοτίβα στο συνειδητό και τότε έκλαψα βαθιά, ωκεανούς, λες και ξανά έκλαψα για όλες τις φορές που είχα κάποτε κλάψει για την κάθε απόρριψη ξεχωριστά. Εκεί όμως όλα άρχισαν να καθαρίζουν. Σαν ένα πελώριο κύμα που ήρθε να ξεβράσει… Ποιόν; Όλες μου τις ψευδαισθήσεις, ώσπου να αναδυθεί αυτός ο βαθύτερος, όμορφος εαυτός που πάντα ήταν εκεί και με περίμενε να τον συναντήσω. Κατάλαβα πως αυτό το απεριόριστο και δυναμικό Φως, βρίσκεται μέσα μου. Αυτό, που το εγώ μου ήθελε να κρύψει πίσω από μια «μικρή αγάπη». Ένα Φως γεμάτο Αγάπη και κατανόηση για τον καθένα. Ο Θεός δεν θα μπορούσε ποτέ να πει, αγαπώ και είμαι ερωτευμένη με τη Σέβη και μόνο με τη Σέβη,σε αυτήν δίνω όλη μου την Αγάπη και στους άλλους όσο μπορώ. Κι όμως όχι, δε θα σκεφτόταν ποτέ έτσι .Ο βαθύτερος σκοπός μας σε αυτή τη γη είναι να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε όπως αυτός δημιουργεί. Είναι πάντα εκεί για όλους και δε μπορεί να αγαπά κάποιον περισσότερο και κάποιον λιγότερο. Δε μπορεί να αγαπά «ειδικά» όπως οι περισσότεροι προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από τις ερωτικές σχέσεις που συνάπτουμε. Το δικό μου μάθημα, ήταν πως η Αγάπη της καρδιάς μου είναι τόσο μεγάλη που χρειάζεται να μοιραστεί σε όλους. Πως η κατανόηση που είχα αποκτήσει από όλα τα νοητικά και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα τόσων χρόνων χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί για να βγάλει άλλους από τις σκοτεινές σπηλιές του δικού τους νου,που έχουν μείνει εκεί για πάρα πολύ καιρό και δεν ξέρουν πως να βγουν. Όντας απορροφημένη μόνο σε ένα άτομο και διοχετεύοντας την ενέργεια μου προσδοκώντας να πάρω κάτι από αυτό, θα ήταν αδύνατο.

Έτσι, μέσα από αυτή τη διαδικασία, κατόρθωσα να βγω από τη «μικρή αγάπη» στη μεγαλύτερη Αγάπη του Σύμπαντος, να προσφέρω και να δημιουργήσω, όπως αυτό προσφέρει και δημιουργεί συνεχώς. Σήμερα,ως Life Coach, ενθαρρύνω και εμπνέω άλλους ανθρώπους να ανοιχτούν στην «Μεγαλύτερη Αγάπη» όπως και να ξεφύγουν από προβληματικές καταστάσεις, που μένουν σε αυτές μόνο και μόνο γιατί φοβούνται το Φως και την Αγάπη μέσα τους, και όλα αυτά που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν στη ζωή τους με τη Δύναμη της Ανώτερης Εσωτερικής τους Σοφίας.

Μαζί ξετυλίγουμε το κουβάρι των πεποιθήσεων τους, και ανεβαίνουμε με σταθερότητα και προσοχή από το βαθύ πηγάδι που είχαμε πέσει. Συνειδητοποιούμε πως η Δύναμη μας είμαστε Εμείς, και καμία εξωτερική κατάσταση δεν μπορεί να μας προσφέρει την Ευτυχία και την Γαλήνη που επιθυμούμε. Κανένας άντρας και καμία γυναίκα δεν θα μας προσφέρει ποτέ όσα ήδη είναι πραγματικά δικά μας και βρίσκονται βαθιά μέσα μας και περιμένουν να τα δούμε.


Αυτό, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ φυσικά πως καταπιέζουμε την επιθυμία μας για τον έρωτα ή δεν δημιουργούμε ερωτικές σχέσεις, αλλά ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ αληθινές σχέσεις, σχέσεις στις οποίες είμαστε ξύπνιοι. Σχέσεις στις οποίες παρατηρούμε τις συμπεριφορές και τις πράξεις μας, και ακόμη και αν καταλαβαίνουμε πως λειτουργούμε εγωιστικά, δεν το κρίνουμε, το κοιτάζουμε και με επίγνωση συνεχίζουμε παρακάτω. Κάθε σχέση στη ζωή μας, είτε ερωτική, φιλική, είτε οικογενειακή είναι μια σχέση προς θεραπεία. Όλες οι σχέσεις λειτουργούν σαν έναν καθρέφτη που βλέπουμε βαθιά τον εαυτό μας. Βλέπουμε κάθε μέρος του και κομμάτι του, και πολλές φορές τα περισσότερα κομμάτια τα μισούμε, όπως τα μέρη του φυσικού μας σώματος που κοιτάζουμε σε έναν αληθινό καθρέφτη. Εκεί, καλούμαστε να τα κοιτάξουμε αληθινά, να τα αποδεχτούμε αλλά ακόμα και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, να τα τροποποιήσουμε με Αυτογνωσία και Αγάπη.

Πάντα το κοίταγμα στο καθρέφτη είναι μια ματιά στην ψυχή μας. Το σώμα μας κάποια στιγμή , θέλοντας και μη θα αλλάξει, δεν μπορείς να ελέγξεις την μορφή, μπορείς όμως να ελέγξεις τις αντιδράσεις σου στις αλλαγές, και τις συμπεριφορές σου στις πάμπολλες αλλαγές που συμβαίνουν μέσα σε μια ερωτική σχέση. Μπορείς να παρατηρήσεις την εικόνα του εαυτού σου με την οποία έχεις ταυτιστεί και σε κρατά συνδεδεμένη με αυτή τη σχέση. Καλείσαι να γίνεις ο αληθινός σου εαυτός, να μοιραστείς τα δώρα του Παραδείσου που σου έχουν δοθεί. Και αν η σχέση σου βασίζεται σε αληθινά γερά θεμέλια ποτέ δεν θα γκρεμιστεί, μόνο θα μετουσιωθεί. Για αυτό μην φοβηθείς να κοιτάξεις βαθιά μέσα στην σχέση σου, και μέσα στον εαυτό σου. Η μεγαλύτερη Αγάπη είναι εκεί και σε περιμένει. Μην αργείς, μη χάνεις άλλο τη ζωή ζητώντας μικρές επιβεβαιώσεις. Ανοίξου, μοιράσου όλα όσα σε απασχολούν και από ένα μικρό αδύναμο ανθρωπάκι, γίνε Αυτός ο Μεγαλεπήβολος Θησαυρός που σου ανήκει.

Το παρών άρθρο δημοσιεύθηκε στο Life Coaching Sevi Moukrioti, αλλά από αρθρογράφο που ανήκει στο δυναμικό των Χρονογραφημάτων.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments