Μη φοβάσαι να αγαπηθείς

Μη φοβάσαι να αγαπηθείς

Κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός και ξεχωριστός! Όλοι έχουμε δικαίωμα στην αγάπη,να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε! Μη φοβάσαι λοιπόν! Μη διστάζεις! Πρωταρχική σημασία έχει η αποδοχή του εαυτού μας. Αγαπώντας τον εαυτό μας μπορούμε να γίνουμε και από τους άλλους αγαπητοί! Τι πιο όμορφο από το να αποδεχτούμε αυτό που είμαστε!

Έτσι, ταυτόχρονα μας δίνεται η δυνατότητα να το δείξουμε και στους άλλους ώστε να μπορέσουν να δουν όλα όσα είμαστε, όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, διαφέρουμε! Κι αυτό είναι που μας κάνει όμορφους! Πίστεψε λοιπόν σ’ αυτό το διαφορετικό, πίστεψε στον εαυτό σου και στην πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά! Όλο αυτό θα βγει προς τα έξω,θα δουν όλοι τη δική σου αυτοπεποίθηση, τη δική σου αυτοεκτίμηση! Όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο! Θα πάψεις πια να θεωρείς τον εαυτό σου ως κάτι μη αποδεκτό, ως κάτι ασήμαντο! Όλοι έχουμε ψυχή, όλοι αξίζουμε, μηδενός εξαιρούμενου! Μην αφήνεις λοιπόν το χρόνο να χάνεται.

Πάλεψε πρώτα απ’ όλα με εσένα και μετά με όλα όσα θες να κατακτήσεις εκεί έξω! Όταν κερδίσεις τη μάχη με τον εαυτό σου, τότε θα είσαι έτοιμος και για άλλες μάχες που ως τώρα ήταν για εσένα αδύνατες! Βέβαια δε μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να μας αποδεχτεί σώνει και ντε αλλά το βέβαιο είναι ότι μπορούμε να παλέψουμε!

Δεν αγαπάμε μόνο για την εμφάνιση. Είναι, ναι, το πρώτο που φαίνεται απ όλους μας άλλα δεν είναι το μόνο που μετρά! Καρδιά, ψυχή, χαρακτήρας παίζουν το σπουδαιότερο ρόλο! Η εμφάνιση κάτι υποκειμενικό, κάτι πρόσκαιρο μπροστά τους. Όλοι μεγαλώνουμε, αλλάζουμε, μα δεν αλλάζει η καρδιά, η ψυχή, η καλοσύνη, τα χαρίσματά μας. Πάλεψε λοιπόν! Κι ακόμη κι αν πέσεις σ αυτό τον αγώνα θα ξέρεις ότι έπεσες όντας ο εαυτός σου, όντας αληθινός και έχοντας περισσότερη δύναμη ως πολεμοφόδιο σ αυτό το δύσκολο αγώνα αποδοχής μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος σου ο αληθινός! Γιατί αν είσαι ο εαυτός σου θα τον βρεις το δρόμο σου!

Όποιος δε σε αποδεχτεί θα ξέρεις με βεβαιότητα πως δεν ήταν για εσένα, γιατί εσύ έδειξες τι πραγματικά είσαι! Μην ξεχνάς,το δικό σου ταίρι είναι εκεί έξω και περιμένει, περιμένει να σε έχει έτσι όπως ακριβώς είσαι!!!!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.