Η γνώση είναι δύναμη!

Η γνώση είναι δυναμή

Με τη νέα χρονιά όλοι μας μπαίνουμε σε μια διαδικασία να επανεξετάζουμε διάφορα, και να σχεδιάζουμε διάφορα. Πολλές φορές λίγο στα χαμένα, λίγο στα πρόχειρα, λίγο απ’ όλα… Για όλα όμως χρειάζεται να έχεις εφόδια περισσότερα εσωτερικά και όχι απαραίτητα εξωτερικά για να βάλεις σε εφαρμογή τα όποια σου σχέδια. Χρειάζεται απόφαση, πίστη, επιμονή, εστίαση και πολλά άλλα, μα πάνω απ’ όλα η γνώση για το πώς να μπαίνεις στην εφαρμογή. Η γνώση είναι δύναμη, είναι η σωτήρια σανίδα σου. Η γνώση όμως αυτή που δεν μένει στείρα, αλλά αυτή που μπαίνει σε δράση, σε αποτέλεσμα. Χρειάζεται να ξέρεις το πώς και το γιατί σε πολλά πράγματα, αλλά αν μείνουν μόνο στην θεωρία, έχεις χάσει το νόημα του να γνωρίζεις κάτι. Ναι, η γνώση είναι δύναμη, γι αυτό χρειάζεται να θυμάσαι και μέσα στο 2018 και μέσα στα επόμενα χρόνια σου γενικά, ότι:

Ανάλογα πώς χρησιμοποιείς την γνώση, έχεις και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Η αυτογνωσία είναι δύναμη και ευλογία μαζί όταν είναι θετικά παραγωγική.

Με τη δύναμη της γνώσης και τις ευλογίες του σύμπαντος, ο δρόμος γίνεται πιο εύκολος και πιο απολαυστικός προς το όνειρο, προς την επιδίωξη ενός στόχου.

Οι δυσκολίες της ζωής γίνονται κομμάτι της γνώσης και ενσωματώνονται σε αυτήν μέσα από την εμπειρία. Το ίδιο και οι χαρές της.
Το να προβιβάζεσαι στην επόμενη τάξη στο σχολείο της ζωής, είναι η λαχτάρα της ψυχής.

Και το μεγαλύτερο έπαθλο-λύτρωση για την ψυχή είναι να καταφέρει να πετάξει πάνω από τον φόβο.

Να θυμάσαι, πως στον πυρήνα σου δεν υπάρχει φόβος. Γιατί εκεί μέσα κατοικεί όλη η γνώση. Εκεί μέσα είναι ο θεϊκός σου εαυτός!

Η γνώση είναι το ταξίδι προς τα μέσα λοιπόν…

Το ωραιότερο ταξίδι στον καλύτερο και ασφαλέστερο προορισμό!

Νάνσυ Φωτοπούλου

Ολιστική Εναλλακτική Θεραπεύτρια Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια Αυτο-βελτίωσης

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments